Nyugdíjbiztosítással kiszámíthatóbb, boldogabb
és biztonságosabb nyugdíjas évei lesznek!

Nyugdíjat a vállalkozóknak!

A vállalkozói réteg az, amely leginkább tisztában van azzal, hogy az államtól nem számíthatnak igazán sok nyugdíjra.
Belátható, hogy minimál béren bejelentve ugyan alacsonyak a költségek is. Azok a vállalkozók akik így cselekszenek, csak pár tízezer forintos nyugdíjra számíthatnak. Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy akkor hogyan lesz nyugdíjuk?

A „majd eladom a vállalkozásom” megoldás a válság miatt már nem járható út. Fel kell tenni a kérdést, hogy mekkora lenne az az összeg, ami megfelelő lenne számunkra havonta nyugdíjas éveink alatt. ebből már könnyen kiszámítható, hogy aktív éveink folyamán mekkora az az összeg, amit havonta félre kell raknunk. ha nyugdíjbiztosítást választunk az ráadásul egyben életbiztosításként is funkcionál, tehát nem csak magunkról, de egyúttal szeretett családtagjainkról is gondoskodhatunk.

Természetesen ennek összegyűjtése nem pár perc, de nem is egy-két év. Ehhez minimum 10-20 év kell, de sosincs késő elkezdeni a gondoskodást! A megvalósítás mégsem ilyen egyszerű, Magyarország pénzügyi piaca még mindig kialakulóban van, nem stabil. Utóbbi időben rengeteg olyan pénzügyi, nyugdíj célú konstrukciót ajánlottak vállalkozóknak. Ezek túlnyomú többsége nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményt. Nem meglepő ezek után, hogy a vállalkozók kevés bizalmat szavaznak meg országuknak, valamint országuk pénzügyi helyzetének.

A nyugdíj összegyűjtéséhez viszont egy stabil, kiszámítható biztosítási formára lenne szükség. Az embereknek a saját kezükbe kell az irányítást és ezzel a jövőjüket és megtalálják a megfelelő nyugdíjbiztosítási formát. 

 

A vállalkozók és a nyugdíj

A nyugdíjrendszer bizonytalanságát számos tényező okozza. Egyik ilyen elem az elöregedő társadalom valamint az aktív pénzkeresők létszámának csökkenése. Ezeken felül az is probléma, hogy hazánk minden harmadik adófizető állampolgára csak a minimálbér után fizet nyugdíjjárulékot. Ez a minimálbéren bejelentett vállalkozók számára is negatív következményekkel jár.


A KSH adatai szerint jelenleg több mint 400 ezer egyéni vállalkozó van hazánkban. Köztudott, hogy a vállalkozók nagy része minimálbéren van bejelentve. Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjuk is a minimálbérből levont nyugdíjjárulék mértékének fog megfelelni. Tehát idejében el kell kezdeniük gondolkozni nyugdíjukat kiegészítő megoldásokon.

Ezeknél a vállalkozóknál még súlyosabb helyzetben vannak azok, akik nem bejelentett munkaviszonnyal dolgoznak. Hiszen ők semmiféle nyugdíjra nem számíthatnak majd a későbbiekben.

A fentebb említett egyéni vállalkozóknak és bejelentett munkaviszony nélkül dolgozóknak jelentős életszínvonal-romlásra kell számítaniuk. Célszerű tehát egy jelenlegi anyagi lehetőségüknek megfelelő nyugdíjbiztosítást kötniük. A nyugdíjbiztosítások további előnye, hogy havi 20% jövedelemadó jóváírás visszajár, ami automatikusan a nyugdíj számlára vezetődik át, így annak mértékével is növekszik a nyugdíjalap.

Ha szeretne Ön is megfelelő körülményeket kialakítani nyugdíjas éveire, akkor a jobb oldalon található űrlapon tud jelentkezni.

(forrás:https://www.aegon.hu/nyugdijbiztositas/hirek-nyugdijbiztositas/kenyszervallalkozok-es-minimalberesek-nyugdijkilatasai.html )

 


Hogyan gyarapíthatja egy vállalkozó nyugdíját?

A minimálbéren bejelentett vállalkozóknak hamar el kell kezdeniük gondolkodni azon a problémán, amit a fizetésük mértékéből levont nyugdíjjárulék jelent, hiszen így nyugdíjuk mértéke is ennek megfelelő mértékű lesz.


A kérdés már csak az, hogy ezt a csekély összeget hogyan lehetne növelni?

Egyik megoldás, hogy megemeli a bejelentett jövedelmet. Tisztességes ám nem jövedelmező módszer, hiszen így a SZJA és az EHO mértéke is nőni fog.

Ennél célszerűbb megoldás egy nyugdíjbiztosítási számla megnyitása. Havonta egy bizonyos összeg félre tételével, sokkal jobb életszínvonalú nyugdíjas kort biztosíthat magának. Ráadásul évi 20% visszaigényelhető SZJA vezetődik vissza a nyugdíjbiztosítási számlára. Ráadásul ez egyben életbiztosításnak is megfelel, hiszen váratlan események bekövetkezésekor átruházódik az összeg.

 

Jelentkezzen a jobb oldali űrlapon, ha ön is a nyugdíjbiztosítás megoldását választja!

 

(forrás: http://nyugdij-nyugdij.blog.hu/2013/02/21/nyugdij_vallalkozoknak)

 
NYUGDÍJprobléma.hu - Nyugdíjbiztosítással megelőzhető © Minden jog fenntartva. 2015
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-91270/2015