Nyugdíjbiztosítással kiszámíthatóbb, boldogabb
és biztonságosabb nyugdíjas évei lesznek!

Nyugdíjbiztosítás blog

Magánnyugdíjpénztár a biztos nyugdíjért?

2015-12-06

Eddig mindenki biztonságban hihette az elkövetkezendő nyugdíjas időkre félretett pénzét, akik az állami nyugdíjukat magánnyugdíjpénztárak segítségével egészítették ki. Ám fel kell hívni a figyelmet egy fontos rendeletre.

 

Megszűnik az a magánnyugdíjpénztár, amely a megelőző hat hónap átlagában legalább két hónapon keresztül a taglétszám 70% alá csökken. A magánnyugdíjpénztár- tagok lehetőséget kapnak, hogy visszalépjenek a társadalombiztosítási rendszerbe, úgy, hogy a pénztárban lévő reálhozamuk felett szabadon rendelkezhetnek.

Mi történik azokkal a magánnyugdíj pénztárakkal, akik a fentiekben vázolt 70%-os tagdíjfizetői arányt nem tudják felmutatni? Ilyen esetben a végelszámolás sorsára jutnak a magánnyugdíjpénztárak.

Mindezzel szemben biztonságot élvezhetnek azok, akik a nyugdíjbiztosítást választják. Hiszen ezek az emberek egy nem inkasszózható összeget tudhatnak magukénak. Vagyis ezt az összeget senki nem tudja leemelni a számlájukról.


(forrás: http://www.portfolio.hu/finanszirozas/biztositok_penztarak/hangosan_ketyeg_a_nyugdijbomba_uj_vilag_jon_oktobertol.1.219424.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox)

 

 

<< vissza a nyugdíjbiztosítás blog főoldalára

 




NYUGDÍJprobléma.hu - Nyugdíjbiztosítással megelőzhető © Minden jog fenntartva. 2015
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-91270/2015