Nyugdíjbiztosítással kiszámíthatóbb, boldogabb
és biztonságosabb nyugdíjas évei lesznek!

Nyugdíjbiztosítás blog

Nyugdíjmegtakarítás 2016

2016-03-10

Ideje belátnunk idén sem lettek magasabbak az állami nyugdíjak, sőt nyugodtan hozzá kalkulálhatjuk az inflációt és az árak növekedését!

A nyugdíjmegtakarítások biztosíthatják számunkra a megfelelő megoldást a gondtalan időskorban. Három különböző típus közül választhatunk.

Az önkéntes nyugdíj pénztárok már 1988-tól rendelkezésünkre állnak. Ez esetben állampapírokba fektetjük pénzünket. A szerződéskötéskor különféle portfóliók közül választhatunk. Ráadásul, ha mi fizetjük a tagdíjat, akkor jogosultak vagyunk arra, hogy a befizetések 20%-át adókedvezményt visszaigényeljük.

A nyugdíj előtakarékossági számla 2006 óta nyújt megoldást a nyugdíj problémákra. Azok számára előnyös választás, akik jártasok a befektetések világában, megfelelő ismeretek nélkül nem érdemes belevágni. A jövedelemadó 20%-át itt is vissza tudjuk igényelni.

Nyugdíjbiztosítás esetén nem kell értenünk a befektetésekhez, hiszen vannak a kik kockázatmentesen gondoskodnak a pénzünkről. Ráadásul a 20%-os adójóváírás természetesen ennél a befektetési formánál is elérhető.
Ne csapjunk le az első szembejövő lehetőségre, legyen megfontolt, igényeinkhez legjobban passzoló a döntés!

(forrás: http://nyugdijbiztositas.com/nyugdij-megtakaritasok-2016-ban/)

 

<< vissza a nyugdíjbiztosítás blog főoldalára

 




NYUGDÍJprobléma.hu - Nyugdíjbiztosítással megelőzhető © Minden jog fenntartva. 2015
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-91270/2015