Nyugdíjbiztosítással kiszámíthatóbb, boldogabb
és biztonságosabb nyugdíjas évei lesznek!

Nyugdíjbiztosítás blog

Nyugdíjbiztosítás nőknek

2016-03-15

Fontos, hogy nyugdíjbiztosításunk igazodjon hozzánk, igényeinkhez. Ez nők esetében különösen igaz, hiszen más szabályok vonatkoznak a nőkre a nyugdíjazás területén is.

Magyarországon a nyugdíjkorhatár a 65 éves kor, de nőknél megmaradt a korengedményes nyugdíj, amelyhez 40 év munkaviszony leigazolása szükséges.

Ezért praktikus a nyugdíjbiztosítás, hiszen nagy előnye, hogy nem csak 65 éves kor betöltésekor kapod meg az összeget, hanem a nyugdíjaskorhatár betöltése előtti nyugdíjazás esetén is.

Nőknél fontos a rugalmasság!


A szülés ideje alatt legalább 2 évre kiesnek a nők a munka világából. Ezen időszak alatt a fizetésük töredékéhez jutnak csak hozzá, a csökkentett jövedelem következtében kevesebb pénzt tudunk félretenni. De ebben az időszakban nyugdíjbiztosítás havi megtakarításának összegét le lehet csökkenteni. Vagy szüneteltetni is lehet, ám ekkor nem gyarapszik a megtakarításunk és adókedvezményt sem lehet igényelni.


A biztonságosság is mérvadó!


Létezik garantált nyugdíjbiztosítás: ez esetben már a szerződés megkötésének pillanatában megmondja, mekkora lejárati összeget garantál. Az unit linked alapú biztosítás előnye, hogy nem kell vele foglalkozni, az alapkezelők kockázatmentesen fektetik be pénzünket.

Fontos egy nyugdíj tanácsadó véleményét kikérni a legmegfelelőbb döntés érdekében!


(forrás: http://nyugdijbiztositas.com/nyugdijbiztositas-noknek-2016-ban/)

 

<< vissza a nyugdíjbiztosítás blog főoldalára

 




NYUGDÍJprobléma.hu - Nyugdíjbiztosítással megelőzhető © Minden jog fenntartva. 2015
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-91270/2015