Nyugdíjbiztosítással kiszámíthatóbb, boldogabb
és biztonságosabb nyugdíjas évei lesznek!

Nyugdíjbiztosítás blog

Nyugdíj mellett dolgozni? Megéri?

2016-02-29

Egyre korábban kezdenek el azon gondolkodni a kereső fiatalok, hogy miből fognak megélni nyugdíjas korukban? Hiszen az állami nyugdíjból eddigi életszínvonaluk nem fenntartható.

Sokan azt a megoldást választják, hogy a nyugdíj folyósítása mellett munkát vállalnak. Nem valószínű, hogy ez a megoldás a legmegfelelőbb. Elegendő, ha csak azt a tényt vesszük alapul, hogy az idős emberek háromszor annyit költenek gyógyszerre. Tehát az amúgy is romló egészségügyi állapotot még tovább rombolhatja a nyugdíjaskorban, ha azt a jól megérdemelt pihenés helyett munkával töltjük. Tehát felvetődik a kérdés tényleg megéri-e az állami juttatás mellett dolgozni? Érdemesebb inkább fiatal korunktól kezdve havonta bizonyos összeget megtakarítani.

Magyarországon a fiataloknak sem könnyű elhelyezkedni, nemhogy az idősebb korosztálynak. Be kell látni, hiába szeretnénk nyugdíjas korúként munkát vállani, nagy esély van rá, hogy nem fog összejönni. De ha sikerül is, van egy törvény, amit kevesen ismernek, és keresztülhúzhatja számításainkat. Ugyanis az állami nyugdíjat fel is függeszthetik!

Ha közalkalmazott vagy köztisztviselői munkát végzünk öregségi nyugdíj szolgáltatásakor, akkor a folyósítást felfüggeszthetik. Másik ilyen eset, ha az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt keresőtevékenységet folytatunk és az aktuális minimálbér 18-szorosánál többet keresünk. Ez esetben is felfüggesztik a nyugdíjfolyósítást.


Egyszerűbb hosszútávon gondolkodni és kisebb összegek félretételével felkészülni a nyugdíjas korra.

(forrás: http://nyugdijbiztositas.com/nyugdij-mellett-dolgozni-tobb-a-veszely-mint-gondolnank/)

 

<< vissza a nyugdíjbiztosítás blog főoldalára

 




NYUGDÍJprobléma.hu - Nyugdíjbiztosítással megelőzhető © Minden jog fenntartva. 2015
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-91270/2015