Nyugdíjbiztosítással kiszámíthatóbb, boldogabb
és biztonságosabb nyugdíjas évei lesznek!

Nyugdíjbiztosítás blog

Miből lesz a nyugdíjam?

2016-02-20

Már jó pár éve megfigyelhető tendencia, hogy egyre több a nyugdíj, viszont a nyugdíj mértéke egyre kevesebb lesz. Ez nem csak az elöregedő társadalom oka, hanem annak is, hogy minden harmadik ember csak a minimálbér után fizet nyugdíj járulékot.

Ráadásul csak a bejelentett fizetés képeik ennek az alapját, tehát a béren felüli juttatások nem fognak visszaköszönni nyugdíjas éveinkben. A fekete munkások kerülnek a legrosszabb helyzetbe, azok a munkások, akik adó és járulékfizetés szempontjából láthatatlanok. Nincs bejelentett munkaviszonyuk, így nem számíthatnak nyugdíjra sem.

A kényszervállalkozó létforma is igen elterjedt Magyarországon, ráadásul köztudott, hogy különböző okokból, a vállalkozók egyrésze minimál béren van bejelentve. Ebből következik, hogy csak a minimálbér után járó nyugdíjjárulékot fogják megkapni. Ez az oka annak, hogy szükség van egy rendszeres, megfelelő mértékű megtakarításra.

Az Aegon nyugdíjkalkulátorával kiszámítható, hogy egy 50 éves ember, aki 20 éves kora óta dolgozik, az körülbelül havi 50 000 Ft körüli nyugdíjra számíthat a munkával töltött évek után. Ez körülbelül fele, vagy harmada annak az összegnek, amiből jelenleg él, tehát életszínvonal beli romlásra lehet számítani. Célszerű előrelátóan tervezni és más nyugdíjtakarékossági formáról gondoskodni. A kalkulátor segítségével kiszámítható hogy mekkora mértékű megtakarításra van szükség ahhoz, hogy a jelenlegi életszínvonal tartható legyen a nyugdíjas évek folyamán is.

(forrás: https://www.aegon.hu/nyugdijbiztositas/hirek-nyugdijbiztositas/kenyszervallalkozok-es-minimalberesek-nyugdijkilatasai.html)

 

 

<< vissza a nyugdíjbiztosítás blog főoldalára

 




NYUGDÍJprobléma.hu - Nyugdíjbiztosítással megelőzhető © Minden jog fenntartva. 2015
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-91270/2015