Nyugdíjbiztosítással kiszámíthatóbb, boldogabb
és biztonságosabb nyugdíjas évei lesznek!

Nyugdíjbiztosítás blog

Három nem köztudott tény a nyugdíjakról

2016-04-05

Azzal már mindenki tisztában van, hogy tenni kell valamit annak érdekében, hogy egyáltalán legyen számunkra megfelelő nyugdíjunk. Hiszen az állami nyugdíj körülbelül 70%-a jelenlegi keresetünknek, tehát a jelenlegi életszínvonalunk nem lesz fenntartható.

1. NEM jár alanyi jogon a nyugdíj


Furán hangzik igaz? Pedig igaz. Ugyanis 2012-ben a társadalombiztosítás intézményét törölték az alaptörvényből! Itt elolvashatják az ide vonatkozó paragrafusokat:

„XIX. cikk (1) Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson. Anyaság, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibáján kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén minden magyar állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult.

(2) Magyarország a szociális biztonságot az (1) bekezdés szerinti és más rászorulók esetében a szociális intézmények és intézkedések rendszerével valósítja meg.

(3) Törvény a szociális intézkedések jellegét és mértékét a szociális intézkedést igénybe vevő személynek a közösség számára hasznos tevékenységéhez igazodóan is megállapíthatja.

(4) Magyarország az időskori megélhetés biztosítását a társadalmi alapuló egységes állami nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények működésének lehetővé tételével segíti elő. Törvény az állami nyugdíjra való jogosultság feltételeit a nők fokozott védelmének követelményére tekintettel is megállapíthatja.”

 

2. Magánnyugdíjpénztárak államosítása


Az állam egyik határozata alapján 3 ezer milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári vagyon visszakerült az államhoz. mindenki nyilatkozhatott, hogy lemond-e a felhalmozott összegről és visszatér az állami nyugdíjrendszerbe. Mégis sokan ezt az eljárást „államosításnak” nevezték. Még mindig megállja helyét az az állítás, hogy saját tőkét kell felhalmoznunk ahhoz, hogy megfelelő mértékű nyugdíjunk legyen.

3. 2013-ra új nyugdíjrendszert kellett volna bevezetni.


2013-ra volt beütemezve az új nyugdíjrendszer bevezetése. De a probléma megoldásának elhalasztása, csak még nagyobb problémákhoz vezetett. Már gyökeresen kéne átformálni a nyugdíjrendszert. Mivel ez mind a mai napig nem történt meg, így idejében el kell kezdenünk gondoskodni megtakarításunkról!

 


(forrás: http://profitline.hu/hircentrum/hir/340436/Dobbenet-Nem-jar-alanyi-jogon-az-allami-nyugdij)

 

<< vissza a nyugdíjbiztosítás blog főoldalára

 




NYUGDÍJprobléma.hu - Nyugdíjbiztosítással megelőzhető © Minden jog fenntartva. 2015
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-91270/2015