Nyugdíjbiztosítással kiszámíthatóbb, boldogabb
és biztonságosabb nyugdíjas évei lesznek!

Nyugdíjbiztosítás blog

Férfiaknak is jár a nyugdíj 40 év után?

2015-10-29

Négy éve vezették be azt a kedvezményes lehetőséget, hogy a nők kettős helytállás esetén, tehát ha egyszerre dolgoznak, valamint gyermeket nevelnek, akkor 40 év munkaviszonnyal is nyugdíjba vonulhatnak.

Felmerült a lehetősége, hogy a férfiakat is érje hasonló kedvezmény annak ellenére, hogy ők a gyermeknevelésből nem veszik ki a részüket a nőkhöz hasonló módon, bár, hozzá kell tenni, lenne rá lehetőségük.

Ebbe a 40 évbe semmilyen esetben sem számítható be a felsőfokú tanulmányok, a gimnázium vagy a szakközépiskola. Tehát ez a program leginkább a szakképzésben részt nem vett, fizikai munkát végző férfiaknak hozna jelentős változást, ők folyamatos munkavégzés mellett már 54 évesen nyugállományba vonulhatnak.

Becslések szerint, ha a 40 éves munkaidővel járó nyugdíjat minden férfira kiterjesztenék, akkor évente 150 ezer jogosult lenne, miközben átlagosan csak 80 ezer új nyugdíjas van egy évben.  A számítások kimutatják, hogy ez bedöntené a nyugdíjrendszert, hiszen így is egyre kevesebb az aktív keresők száma, az ellátottak számához viszonyítva és sokkal kevesebb befizető pénzéből kéne fizetni a rohamosan növekvő nyugdíjasok járadékát.

(Forrás: http://valasz.hu/itthon/nyugdij-ferfiaknak-is-40-ev-utan-van-egy-fontos-kulonbseg-114172)

 

<< vissza a nyugdíjbiztosítás blog főoldalára

 




NYUGDÍJprobléma.hu - Nyugdíjbiztosítással megelőzhető © Minden jog fenntartva. 2015
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-91270/2015