Nyugdíjbiztosítással kiszámíthatóbb, boldogabb
és biztonságosabb nyugdíjas évei lesznek!

Nyugdíjbiztosítás blog

A vállalkozók és a nyugdíj

2015-10-12

A nyugdíjrendszer bizonytalanságát számos tényező okozza. Egyik ilyen elem az elöregedő társadalom valamint az aktív pénzkeresők létszámának csökkenése. Ezeken felül az is probléma, hogy hazánk minden harmadik adófizető állampolgára csak a minimálbér után fizet nyugdíjjárulékot. Ez a minimálbéren bejelentett vállalkozók számára is negatív következményekkel jár.

A KSH adatai szerint jelenleg több mint 400 ezer egyéni vállalkozó van hazánkban. Köztudott, hogy a vállalkozók nagy része minimálbéren van bejelentve. Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjuk is a minimálbérből levont nyugdíjjárulék mértékének fog megfelelni. Tehát idejében el kell kezdeniük gondolkozni nyugdíjukat kiegészítő megoldásokon.

Ezeknél a vállalkozóknál még súlyosabb helyzetben vannak azok, akik nem bejelentett munkaviszonnyal dolgoznak. Hiszen ők semmiféle nyugdíjra nem számíthatnak majd a későbbiekben.

A fentebb említett egyéni vállalkozóknak és bejelentett munkaviszony nélkül dolgozóknak jelentős életszínvonal-romlásra kell számítaniuk. Célszerű tehát egy jelenlegi anyagi lehetőségüknek megfelelő nyugdíjbiztosítást kötniük. A nyugdíjbiztosítások további előnye, hogy havi 20% jövedelemadó jóváírás visszajár, ami automatikusan a nyugdíj számlára vezetődik át, így annak mértékével is növekszik a nyugdíjalap.

Ha szeretne Ön is megfelelő körülményeket kialakítani nyugdíjas éveire, akkor a jobb oldalon található űrlapon tud jelentkezni.

(forrás:https://www.aegon.hu/nyugdijbiztositas/hirek-nyugdijbiztositas/kenyszervallalkozok-es-minimalberesek-nyugdijkilatasai.html )

 

<< vissza a nyugdíjbiztosítás blog főoldalára

 




NYUGDÍJprobléma.hu - Nyugdíjbiztosítással megelőzhető © Minden jog fenntartva. 2015
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-91270/2015