Nyugdíjbiztosítással kiszámíthatóbb, boldogabb
és biztonságosabb nyugdíjas évei lesznek!

Nyugdíjbiztosítás blog

A Portfólió Öngondoskodás 2015 konferencián elhangzott

2015-12-02

a kormány álláspontja ellenére továbbra veszélyben van a nyugdíjpénztár. Ezért fontos a megtakarítások népszerűsítése, valamint szükség lenne a társadalombiztosítási rendszer teljes reformjára. A konferencián több pénzintézet vezető és szakértő is alátámasztotta a tényt és felszólalt az ügyben.

A  Consequit Pénzügyi Tanácsadó és Biztosításközvetítő Zrt. értékesítési vezérigazgatója, dr. Farkas András szerint több szempontból is érdemes nyugdíjbiztosítást kötni. Első és legfontosabb indok az ész szerűség. A befizetők száma és a befizetés mértéke csökkenni fog, a kivándorlók száma nő, ezért nagymértékben csökkenni fognak a nyugdíjak. Felhozta indokként azt is, hogy nem a legjobb megoldásaz, ha időskorban az embernek gyermekei nyakán kell élniük. Valamint a Polgári Törvénykönyv eltartásra vonatkozó jogszabályait is egyel több okként említette meg, ami miatt érdemes nyugdíjbiztosítást kötni.

Juhos András, az Uniqa Biztosító Zrt. vezérigazgató helyettese szerint javulni fognak a foglalkoztatási mutatók, de alapvető változást ez nem fog hozni a nyugdíjrendszer stabilitását illetően. Vannak olyan pénzügyi sztereotípiák amelyek miatt az emberek nem kötnek nyugdíjbiztosítást, így a társadalmi gondolkodást is meg kell változtatni ezen a területen.

Dr. Kovács Eszter, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint többek között az az egyik legjobb megoldás, ha nyugdíj mellett is dolgozhatnának az emberek. Felmerül a kérdés, hogy mennyire jó az a rendszer, amelyben a pihenéssel töltendő időskort is munkával kell tölteniük az embereknek.

A migrációval kapcsolatban is felmerültek kérdések. Sokan hagyják el a z országot, ezért olyan ötletek is felmerültek, hogy a külföldi bevételekből itthon is járulékot kéne fizetni.

 

<< vissza a nyugdíjbiztosítás blog főoldalára

 




NYUGDÍJprobléma.hu - Nyugdíjbiztosítással megelőzhető © Minden jog fenntartva. 2015
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-91270/2015