Nyugdíjbiztosítással kiszámíthatóbb, boldogabb
és biztonságosabb nyugdíjas évei lesznek!

Nyugdíjbiztosítás blog

10 év múlva nyugdíj? Milyen megtakarítást válasszunk?

2016-03-26

Mit tehet az, aki utolsó pillanatig halogatja a takarékoskodás elkezdését? Vagy csak szimplán későn jön rá, hogy jelenlegi életszínvonala fenntartásához nem lesz elég a nyugdíja?

A KSH adatai szerint 160 ezer forint a havi átlag kereset, ezzel szemben a nyugdíj összege havonta viszont 117 ezer forint. Ez körülbelül a 73 % a havi keresetnek. A különbség saját tőkével pótolható.

Ha nyugdíjba vonulás előtt 10 évvel döbbenünk rá, hogy bizony szükségünk van nyugdíjt kiegészítő további összegre, akkor 3 különböző, államilag támogatott forma közül választhatunk. De 10 éven belül speciális adózási szabályok vonatkoznak az önkéntesnyugdíj pénztárra, a NYESZ-re és a nyugdíjbiztosításra is.

Tíz éven belüli megtakarítás esetén egyedül a nyugdíjbiztosítás adómentes, bár ez esetben nem vehetjük fel egyben a teljes összeget például 8 év után, ki kell várnunk a 10 évet.

Ilyen szük időintervallumban az adózás a legfőbb szempont, de ha időben rájövünk mire van szükségünk érdemesebb mindhárom takarékoskodási formát megvizsgálni, hogy igényinknek legmegfelelőbben tudjunk dönteni.


(Forrás: http://nyugdijbiztositas.com/melyik-nyugdij-megtakaritast-valasszuk-ha-10-even-belul-megyunk-nyugdijba/)

 

<< vissza a nyugdíjbiztosítás blog főoldalára

 




NYUGDÍJprobléma.hu - Nyugdíjbiztosítással megelőzhető © Minden jog fenntartva. 2015
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-91270/2015