Nyugdíjbiztosítással kiszámíthatóbb, boldogabb
és biztonságosabb nyugdíjas évei lesznek!

Nyugdíjbiztosítás blog

Hogyan maximalizáljuk nyugdíjunkat?

2016-03-31

Most öt tippet adunk hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet nyugdíjbiztosításunkból!

  1. Állami nyugdíjunk alapja az állandó bejelentett munkahely. Folyamatosan minél nagyobb a bejelentett bérünk, annál magasabb lesz nyugdíjunk. Nyugdíjkalkulátorok segítségével kiszámíthatjuk, hogy körülbelül mennyi állami nyugdíj vár ránk.
  2. Válasszuk a számunkra legmegfelelőbb nyugdíjmegtakarítást! Három nyugdíjmegtakarítás közül válogathatunk. Érdemes a hármat összevetni, majd a legszimpatikusabból is több ajánlatot megnézni, hogy tudjuk mi a legjobb igényeinknek.
  3.  A kiválasztott megtakarítási formát fizessük rendszeresen. Az összeget válasszuk úgy, hogy minden időben tudjuk fizetni, ne kelljen felfüggeszteni a megtakarítások fizetését. Ha az összeg 10 ezer, akkor 10 ezer. Gondoljunk bele, hogy már ennyivel it tettünk a jövőnk érdekében.
  4. Értékálló megtakarítás! A pénz vásárlói értéke folyamatosan változik. Az inflációt úgy tudjuk ellensúlyozni, hogy minden évben egy kicsivel többet takarítunk meg.
  5. Ha megtehetjük, akkor helyezzünk el extra pénzt is megtakarításunkba! Nagyon hasznos, hiszen ez után is jár az adójóváírás, valamint ez is termeli az extra hozamot!

 

Itt az ideje, hogy ezt a tudást gyakorlatban is kamatoztassuk!


(forrás: http://nyugdijbiztositas.com/5-titok-hogyan-maximalizaljuk-a-nyugdijunkat/)

 

<< vissza a nyugdíjbiztosítás blog főoldalára

 
NYUGDÍJprobléma.hu - Nyugdíjbiztosítással megelőzhető © Minden jog fenntartva. 2015
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-91270/2015